Naga Culture

A Naga International Support Center, NISC www.nagalim.nl
A human rights organization

Press Release
Amsterdam, September 28 2011

Naga Culture – Free against the odds
A dazzling array of colors

DEV Publishers & Distributors Delhi, India en het Naga International Support Center Amsterdam, Netherlands, presenteren Naga Culture, Free against the Odds

Naga Culture, een fotoboek van het koffietafel formaat, wordt tijdens het
Naga Hornbill Festival in Nagaland State, India (December 1 to 7 2011) gelanceerd

Geportretteerd in hun eigen habitat toont ‘Naga Culture’ de unieke maar vooralsnog onbekende Naga Volken. Hun gebied omvat de bergen van Nagalim dat –zij het als betwist gebied- formeel deel uit maakt van Noordoost India en Noordwest Myanmar, voorheen Burma. De Naga Gemeenschap bestaat uit uit meer dan veertig sub-volken die gemeenschappelijke voorouders hebben, aan elkaar verwante talen spreken en zich uitbundig en kleurrijk tooien. Hen tijdens festivals in actie te zien in hun mooiste kleding, maar ook in hun dagelijkse leven, is een belevenis op zich en iets dat tot nog toe voor maar weinig mensen was weggelegd. Nagalim werd namelijk lang geisoleerd gehouden van de buitenwereld; dus kent vrijwel niemand het; dit geldt zelfs voor Indiers en de bevolking van Myanmar

‘Naga Culture’ is een Naga/Nederlandse co-productie die werd samengesteld, gefotografeerd en geschreven door Ngathingkhui Jagoi en Frans Welman; Caiisi Mao and Famke Veenstra leverden belangrijke visuele bijdragen.

Voor meer informatie over Nagaland kijk op www.nagalim.nl

Dit imposante boek kan besteld worden via email nisc@nagalim.nl van het Naga International Support Center of direct bij de uitgever DEV Publishers & Distributors Delhi, India devbooks@hotmail.com ISBN: 978-93-81406-02-1

Comments are closed.